2014 world youth championship

Onze vijf ambassadeurs hebben maandag hun laatste ronde afgewerkt. Omwille van de vele internetproblemen ter plaatse en de vrij lange terugvlucht heeft deze laatste briefing even langer op zich laten wachten.

Maandag was bij het ontbijt de spanning te snijden … onze jongens wilden immers voor coach Ben, in deze laatste ronde van het toernooi, nog een mooi resultaat neerzetten. Deze spanning heeft zeker het beoogde doel gestimuleerd want onze jongens behaalden een resultaat van 4 op 5 met 3 winst – en twee remisepartijen.

Op een WK wedstrijden mogen spelen is een heel imponerende en zeker niet eenvoudige opgave. Bewijs hiervan zijn de resultaten en ervaringen van de voorbije WK’s. Maar ronde na ronde hebben onze jongens gestreden voor elk punt.

Het is immers niet evident voor een klein land als België om te strijden tegen de grote schaaklanden waar, vooraf aan het WK, de deelnemers extra worden begeleid en getraind. Ook op het toernooi zelf zijn deze schaaklanden meer dan aanwezig door een zeer gestructureerde, georganiseerde, ondersteunende en analyserende aanpak. Zo worden door bepaalde delegaties delen van hotels gereserveerd waar coaches en grootmeesters; enerzijds voor een wedstrijd jongeren klaarstomen, als anderzijds na een partij de nodige ondersteuning en bijsturende aspecten (in een voor overige delegaties afgesloten eenheid) aanbieden.

Als je dan kijkt naar de resultaten van onze jongens dan mogen we meer dan fier zijn op hen.  Zij hebben met veel minder middelen best hun mannetje gestaan op het WK.

Maar ze hebben vooral genoten van de ervaring en bijzondere sfeer die een WK met zich brengt.  Het is voor alle 5 een onvergetelijke belevenis geworden die ze voor de rest van hun leven zeker zullen meenemen.

 

De landen in de top 5 over alle reeksen girls/boys na ronde 11 was:

(14xIND) (7xRUS) (5xUSA) (4xCHN) (3xKAZ) (2xIRI) (2xGER) (2xVIE) (1xUZB) (2xMGL) (1xCHI) (1xUKR) (1xSUI) (1xSLO) (1xGRE) (1xSVK) (1xARG) (1xFRA) (1xITA) (1xPOL) (1xCAN) (1xROU) (1xBUL)  (2xBLR) (1xHKG) (1xTKM) (1xARM)

Leuk weetje … Jasper, Lennert en Daniel hebben een interview gegeven voor SABC News (zie foto)

 

Hieronder nog even onze jongens met hun resultaat:

 

Daniel Dardha - U10 (score 5,5/11)

Daniel Dardha – U10
(score 5,5/11)

Nathaniel Faybish - U12 (score 4,5/11)

Nathaniel Faybish – U12
(score 4,5/11)

Jasper Beukema - U14 (score 6/11)

Jasper Beukema – U14
(score 6/11)

Lennert Lenaerts - U16 (score 5,5/11)

Lennert Lenaerts – U16
(score 5,5/11)

Nathan De Strycker - U18 (score 5/11)

Nathan De Strycker – U18
(score 5/11)