2014 world youth championship (+ blitz)

De sfeer is goed, wanneer de jongens opstaan zoeken ze elkaar op en proberen ze samen te ontbijten. Nadien nemen ze even de tijd om zich te amuseren met allerlei fratsen uit te halen; te voetballen op het strand, zwemmen, doorgeefschaak, … en natuurlijk Facebook (schakers van andere landen zoeken en toevoegen, tja de moderne jeugd). Nadien gaan onze jeugdspelers samen met Ben en Nimrod partijen opzoeken van de tegenstanders. Analyseren, beoordelen, openingen, zwaktes en sterktes van tegenstanders zijn een van de vele schaakvoorbereidingen. Ook vandaag zijn ze er helemaal klaar voor.

Klokslag 15u30 zijn ze samen vertrokken met de pendelbus richting ICC voor ronde 9.
Afgelopen woensdag was het een vrije dag, voor vele een dag om erop uit te trekken of gewoon te rusten. Maar er was ook een Blitz toernooi in het ICC. Omstreeks 14 u was de start voorzien om 7 ronden af te werken op een tijdspanne van 3 uur. Haalbare kaart als je weet dat het tempo 3 min pppp + 2 sec/zet was. Maar pas om 14u50 is in alle chaos ronde 1 van start gegaan. Om 15u20 werden de paringen voor ronde 2 opgehangen. Nadien wachten op de paringen van ronde 3. De tijd verstreek…en…verstreek, voor een GM uit de USA werd het te veel, de verveling sloeg toe en hij ging volop blitzen met de jeugdspelers. In feite werd dit het hoogtepunt van wat het Blitz toernooi had moeten zijn. Om 16u30 kwam uiteindelijk de organisator met de melding dat het blitz toernooi werd gecanceld wegens een computercrash. De sfeer was grimmig…hiervoor waren immers de 100 deelnemers (en ouders) niet gekomen.  Na 2 ½ uur vernemen dat het hele toernooi wordt afgelast viel niet in goede aarde.

Via https://www.facebook.com/pages/Chess-South-Africa/671731996193378?sk=photos_stream  kan je tal van mooie foto’s zien van het WYCC 2014. Ook Henk-Jan (papa van Jasper) houdt een blog bij van het WYCC 2014: http://www.bloggen.be/wk2014zuidafrika/

De afgelopen week hebben de ouders tal van andere niet schaakgerelateerde activiteiten gedaan zoals een safari, boottocht, city tour, het Moses Mabhida stadion bezoeken, lopen, fietsen en wandelen over de Golden Mile, musea bezoeken en sommige wagen zich zelfs aan een Afrikaanse massage. Hieronder enkele sfeerfoto’s.

 

Het Moses Mabhida Satdion

Het Moses Mabhida Satdion

Mainstreet - Durban

Mainstreet – Durban

Het Moses Mabhida Stadion

Het Moses Mabhida Stadion

Een boottocht te St. Lucia

Een boottocht te St. Lucia

Nog meer beestjes op safari

Nog meer beestjes op safari

Op safari tussen de beesjes

Op safari tussen de beesjes

Biljart langs de straat ?

Biljart langs de straat ?

De kustlijn - Durban

De kustlijn – Durban

City Hall of Durban

City Hall of Durban

Ons hotel - Elangeni

Ons hotel – Elangeni

 

 

 

 

 

 

Schooluitstap naar het apartheidsmuseum

Schooluitstap naar het apartheidsmuseum