Daniel Dardha Belgisch kampioen en Internationaal Meester

Daniel Dardha, jeugdtalent en schaak-ambasadeur van de Liga, heeft deze zomer meerdere keren zijn kunnen getoond. In juli werd het Belgisch kampioenschap georganiseerd in Charleroi, samen met het jaarlijkse “Pays de Charleroi” open toernooi. Daniel won dit toernooi met 6 uit 9, voor de grootmeesters Ringoir, Dgebuadze en Hovhannisyan. Hij is met 15 jaar de jongste Belgische kampioen ooit.

De score van zes punten was ook net genoeg voor een IM norm. Deze norm had Daniel echter al niet meer nodig, want twee weken eerder had hij in een toernooi in Spanje al een derde IM nom binnen gehaald. Op de Presidential Board van de FIDE in september zal hij dus officieel de meester titel krijgen.

Daniel ging vervolgens op hetzelfde elan door en won overtuigend het open toernooi van Brasschaat, opnieuw voor GM Dgebuadze. Hij scoorde hier 8 op 9, zonder nederlagen. De investeringen van de Liga in de jeugdspelers blijken trouwens meer in de breedte ook hun effect te hebben, met nog meerdere andere Antwerpse jeugdspelers in de top tien van dit toernooi.