Liga A’pen maakt favorietenrol waar

U zal het geweten hebben dat het afgelopen weekend het hart van de Vlaamse jeugdschaakkampioenschappen in Mechelen gelegen was!

In november waren al reeds de Provinciale jeugdkampioenschappen als selectie voor deelname aan het VJK. Drie maanden later mogen we héél trots zijn dat we 5 kampioenen, 2 kampioenes, 3 vicekampioenen en de laureaat van Vlaanderen hebben in Liga Antwerpen.

In totaal deden er 199 deelnemers mee, verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën. Na het eerste weekend en 6 speelronden te hebben afgewerkt, stonden de favorieten in alle reeksen op de eerste plaats. In het tweede weekend kwamen naast de hogere reeksen ook de reeksen -8 en -10 ter plekke om voor de titel van Vlaams Jeugdkampioen(e) te strijden.

Dit jaar kon de Vlaamse Schaakfederatie ook iemand extra belonen voor 10 jaar deelname aan het Vlaams Jeugdkampioenschap. Dit jaar was deze eer voor Nathan De Strycker (-20) weggelegd.

Liga Antwerpen is trots op alle jeugdige ambassadeurs die hebben deelgenomen aan dit VJK en op deze manier hun sport extra in de kijker hebben geplaatst. We hopen jullie dan ook allemaal (307 leden) terug te zien op het Antwerps “Provinciaal”  Liga jeugdkampioenschap 2016 op 14/15 november 2015.

Volledige uitslag

Foto’s VJK 2015

Jeugdkampioenen van Vlaanderen

Junioren (-20) De Strycker Nathan Temse
Scholieren (-16) Ismail Tamer Deurne
Cadetten (-14) Beukema Jasper Schoten
Miniemen (-12) Mitran Anthony Cristian Brasschaat
Pionnen (-10) Dardha Daniel Hoboken

 

Jeugdkampioenes van Vlaanderen

Cadetten (-14) Mitran Marie Brasschaat
Pupillen (-8) Morote Mare TS Mechelen

 

Vicejeugdkampioenen van Vlaanderen

Junioren (-20) Lee Deon Mechelen
Junioren (-18) Slagter Maxim Brasschaat
Pupillen (-8) Barsegian Michael Hoboken

 

Provinciale Laureaten

Antwerpen Blommaert Laura Temse
Antwerpen Beukema Jasper Schoten

Laureaat van Vlaanderen

Laureaat van Vlaanderen Beukema Jasper Schoten