Ligakampioenschap: Prijzen zijn verdeeld

Op 3 maart werd de laatste ronde van het ligakampioenschap gespeeld te Lier.

In de gesloten expertenreeks trekt Anthony Mitran uiteindelijk aan het langste eindje en wordt met 5,5/7 Antwerps kampioen. Het podium wordt verder gevormd door Guy Dugailliez, die verrassend tweede wordt na een aantal degelijke partijen, en vaste waarde Thierry Penson. Dit trio zal ook namens onze liga afgevaardigd worden naar de gesloten expertengroep van het Vlaams Kampioenschap, dat van 30 mei tot 2 juni doorgaat in de KGSRL.

In de open reeks kroont de jeugdige Robin Butzen zich met 6 op 7 tot kampioen, waardoor hij volgend jaar zijn kans kan wagen in de expertengroep. Het podium wordt vervolledigd door “inwijkeling” Jimmy Geboers en Marie Mitran, die beiden op een half puntje volgen. De rest van de deelnemers volgt op een respectabele achterstand.

Alle uitslagen, partijen en standen zijn te vinden op deze pagina.

Na de prijsuitreiking werden de deelnemers door de organisatie nog getrakteerd op een verzorgde receptie. Bij een hapje en drankje werd nog nagepraat over het tornooi.

Volgend jaar worden de ligakampioenschappen georganiseerd door SK Moretus, in het kader van hun 60 jarig bestaan. Op de website van de liga zal tijdig verdere info te vinden zijn. Men zegge het voort…