Ligakampioenschap ronde 2

Op 9 december werd de tweede ronde van het ligakampioenschap gespeeld in het clublokaal van SK Oude God. Er viel jammer genoeg 1 forfait te noteren van Marie Mitran wegens ziekte. Wij wensen haar alvast een spoedig herstel.

Bij de experten won Anthony Mitran snel van Johan Knabe. Beide Deurnese spelers Marcel Van Herck en Thierry Penson remiseerden kort daarna. Guy Dugailliez bevestigde zijn prestatie van ronde 1 en won van Patrick Verrijsen. De verrassing van de dag bij de experten, kwam echter van Bert Boons die Marc Boeykens kon verslaan. In hevige tijdnood ging Marc (in een wellicht verloren stelling) door zijn vlag. Guy Dugailliez blijft met 2 op 2 aan de leiding. Anthony Mitran en Bert Boons volgen op een halfje. Uiteraard is er nog niets beslist, maar goed begonnen is half gewonnen zegt men…

In de open reeks waren de borden 11 en 12 binnen het uur uitgespeeld. Het jeugdig enthousiasme van SK Oude God moest het hierbij twee keer afleggen tegen de ervaring van de “veteranen.” Op bordje 7 verscheen Julian Carpentier ruim 45 minuten te laat aan het bord. Zijn tegenstander, de jonge Xander Gijsels, liet zich hierdoor echter niet van zijn melk brengen en won. Puike prestatie van Xander dus. Andere “verrassingen” waren te beleven op borden 1 en 4, waar Nikolaas Bes en Ovi Mitran remise hielden tegen respectievelijk Dries Janssen en Patrick Verlinden. Nog meer spektakel was er te zien op bord 8, waar Tomas Cuyx kon winnen van Wilbert Helsloot. Op de overige borden werd de elologica wel gerespecteerd (al was het op bepaalde borden met de grootste moeite).

Alle uitslagen en partijen zijn terug te vinden op de website van het ligakampioenschap.

De volgende ronde wordt gespeeld op 23 december in Lier.