Ligakampioenschap van start!

Op 25 november werd de aftrap gegeven voor het ligakampioenschap, dat dit jaar georganiseerd wordt door de liga, Chesslooks Lier en SK Oude God. Er wordt sinds dit jaar gespeeld over 7 ronden, zodat de kalender niet te zwaar belast wordt. Het tornooi wordt doorgegeven voor zowel nationale als internationale rating.

De expertengroep wordt gevormd door Thierry Penson, Marc Boeykens, Anthony Mitran, Marcel Van Herck, Guy Dugailliez, Bert Boons, Patrick Verrijsen en Johan Knabe (winnaar van het open tornooi van vorig jaar). In de open groep vinden we 25 spelers terug. Inzet van het tornooi zijn (naast een stevige prijzenpot) de ligatitels en de plaatsen voor de gesloten expertengroep van het Vlaams Kampioenschap dat van 30 mei tot 2 juni 2019 door de Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez georganiseerd wordt.

In de open reeks leverde de eerste ronde elo-gewijs alvast een aantal verrassende uitslagen op: Patrick Van de Perre won van Yago De Cuyper, Julian Carpentier verloor tegen Ovi Mitran en Wilbert Helsloot verloor van Bart Van Eetvelde. In de gesloten reeks kon enkel Guy Dugailliez winnen van Johan Knabe. De overige spelers hielden het bij remise. Iedereen is dus op achtervolgen aangewezen… Alle standen en verdere info zijn terug te vinden op lk.schaakliga-antwerpen.be.