Molse Schaakclub start weer op na 18 jaar

Enkele fervente schakers hebben onlangs de Molse Schaakclub nieuw leven ingeblazen. De club werd na 18 jaar heropgericht door jong geweld mét medewerking van enkele vroegere leden. “Iedereen mag hier starten, ook al kennen ze het verschil tussen een paard en een loper niet”, klinkt het.

Wanneer mag je rokeren? Wanneer is het remise en wat is precies en passant? En wat houdt de schaaketiquette in? Gepassioneerde schakers weten er alles van, en zij leggen het graag uit tegen wie de sport wil leren kennen. “In september hebben we de Molse Schaakclub terug opgericht en sinds november organiseren we ook schaaklessen. De club was actief van ’78 tot ’96 maar is toen door wat onenigheden onder de leden gestopt”, zegt bestuurslid John Nuyens.

 

“Het idee is ontstaan in café Wassalon in de Corbiestraat. Daar hebben we vorige zomer veel geschaakt op het terras maar een café is daarvoor niet altijd ideaal. Je moet je ook wel wat kunnen concentreren. We contacteerden enkele oud-leden en er bleek nog interesse te zijn. Dus hebben we de club terug opgestart en we schaken nu elke vrijdagavond in een zaal in Hotel Corbie. Ondertussen is de schaakclub ook ingeschreven in de Nationale Interclub. Als nieuwe club zijn we gestart in vijfde klasse. Na leergeld te hebben betaald tegen Westerlo, werd gewonnen tegen Geel en Mechelen, waardoor Mol op dit moment op een gedeelde derde plaats staat. Niet slecht om te beginnen.”

 

Geïnteresseerden kunnen elke vrijdagavond vanaf 19.30u gaan kennismaken in Hotel Corbie in de Corbiestraat. De lessen vinden elke eerste en derde vrijdag van de maand plaats tussen 19.15 en 20u.

 

Info: johnnuyens@yahoo.com