TSM 1 wint Zilveren Toren 2016

Op 25 maart 2016 (“Goede Vrijdag”) zijn 200 schakers uit alle uithoeken van de provincie Antwerpen afgezakt richting Niel voor de slotronde. In totaal 44 ploegen gingen de confrontatie verdeeld over 5 reeksen aan gedurende 3 maanden. Als apotheose was er de titelmatch tussen de eerste in de stand (na ronde 8) Deurne 1 en TSM 1. Deurne 1 had 2 punten overschot, en diende bijgevolg minstens een gelijkspel uit de brand te slepen om de “Zilveren Toren” wisseltrofee voor een jaar mee huiswaarts te nemen.

Geslaagde jaargang

Deze editie is volgens uw verslaggever een zeer geslaagde editie. Er was zowel voor de openings- als de slotronde een gezamenlijke lokatie beschikbaar, de competitie is zeer sportief verlopen en vanuit diverse hoeken kwam bijstand en hulp voor de logistieke uitwerking. Mijn dank gaat dan ook uit naar de raad van bestuur (waarvan onze jeugdleider in het bijzonder), de ereleden en uiteraard de schaakkring van Brasschaat en de gemeente Niel.

De slotronde ving aan met een minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen voorbije dinsdag. Bij iedereen leeft het medeleven met de horror die zich die dag afspeelde. Vervolgens opende de burgemeester van Niel, dhr Tom De Vries, de avondsessie na een introductie door onze voorzitter en een geslaagde speech.

Aan het einde van de avond, kon TSM de wisseltrofee wederom mee huiswaarts nemen na een ruime overwinning. Bekijk hier de foto’s

Meer info op de “Zilveren Toren” website