World’s Top-10 chess players battle it out in 4-day tournament – Town Hall of Leuven

Het grootste schaaktoernooi ooit gehouden in België, Your Next Move Grand Chess Tour, vindt plaats in het historische stadhuis van Leuven van vrijdag 17 juni tot en met maandag 20 juni.

De beste schakers van de wereld op dit moment zullen deelnemen aan het toernooi: Wereldkampioen Magnus Carlsen, voormalig wereldkampioenen Viswanathan Anand en Vladimir Kramnik en Veselin Topalov, evenals Fabiano Caruana, Anish Giri (Cover foto), Maxime Vachier-Lagrave, Hikaru Nakamura , Aronian Levon en Wesley So.

De spelers zullen strijden in een Rapid & Blitz schaaktoernooi van 17 tot 20 juni 2016

Your Next Move Grand Chess Tour maakt deel uit van de de Grand Chess Tour 2016, een serie van 4 schaakevenementen wereldwijd (Parijs – Frankrijk, Leuven – België, Saint Louis – USA en Londen – UK).

Dit toernooi wordt gehouden in België en is werkelijk uniek en is “het grootste schaakevenement” ooit gehouden in België’. Nooit eerder hebben de 10 slimste, snelste en sterkste schakers van het moment – vanuit Noorwegen, Rusland, VS, Frankrijk, Nederland, Bulgarije, Armenië en India – tegen elkaar gestreden in België.

Schaakfans zullen in staat zijn om kijken live-uitzendingen, compleet met grootmeester commentaar of ter plaatsen de top van de wereld aan het werk zien ( inschrijvingen: http://www.yournextmove.be/#scroll-to-registration )

Your Next Move, een non-profit organisatie en de organisator van het evenement in Leuven, bevordert schaken als een educatief hulpmiddel voor kinderen en jongeren in België.

De organisatie is niet nieuw voor het organiseren van dit soort evenementen. Your Next Move organiseert toernooien voor kinderen, waar de winnaars tegen de legendarische schaker Garry Kasparov zouden kunnen spelen. Ze organiseerde ook een blitz match tussen Garry Kasparov en Nigel Short, de beroemde Engels Grootmeester en de tegenstander Kasparov in hun 1993 World Chess Championship duel.

Voor meer informatie en bezoekersregistratie: www.yournextmove.be

http://grandchesstour.org/