Volwassenen

Intern

De schaakliga Antwerpen richt elk jaar een reeks van competities in die open staan voor haar leden. Voor elk van deze competities kunt U in de submenu’s meer gegevens terugvinden eigen aan het tornooi:

Daarnaast zijn er diverse traditionele regionale, nationale en internationale tornooien die doorgaan in de provincie Antwerpen.

Extern

Naast interne tornooien, zijn er ook diverse externe tornooien buiten de schaakliga Antwerpen waar een schaakliefhebber terecht kan. Dit kan gaan van kleinschalige lokale tornooien, over tornooien ingericht door koepelorganisaties naar internationale tornooien. Voor de meeste tornooien geldt dat men een inschrijvingsgeld verschuldigd is voor deelname, en dat men lid dient te zijn van de Koninklijke Belgische Schaakbond vzw om te kunnen deelnemen.

  • Vlaams kampioenschap (individueel)
  • Belgisch kampioenschap (individueel)
  • Belgische interclubcompetitie (ploegen)

Kringen

In de schaakliga Antwerpen zijn uiteraard een hele reeks schaakkringen terug te vinden. Schaakclubs zijn ideale lokaties om kennis te maken met het schaakspel, en de eerste stappen te zetten alvorens in competitie te gaan. Elke schaakkring richt activiteiten in voor haar leden.