Zilveren Toren

Meer info op de “Zilveren Toren” website

Wat?

De “Zilveren Toren” is de provinciale interclubcompetitie ingericht door de Schaakliga Antwerpen. De lijst met voorbije winnaars van deze competitie is hier te vinden.

Er wordt gespeeld in lineaire afdelingen van maximum tien ploegen. Het toernooi telt dus negen ronden. In de eerste afdeling bestaan ploegen uit zes spelers, in de lagere afdelingen uit vier spelers.

Wie?

Alle kringen waarvan de aansluiting bij Schaakliga Antwerpen in orde is op 1 januari van het kalenderjaar waarin de Zilveren Toren plaats vindt, mogen met een door hen vrij te bepalen aantal ploegen deelnemen. Spelers aangesloten bij de Koninklijke Belgische Schaakbond en lid van een schaakkring aangesloten bij de Schaakliga Antwerpen komen in aanmerking om opgesteld te worden.

Spelers mogen uitkomen voor andere kringen dan hun hoofdkring. Dit dient bij het opmaken van de spelerslijsten bekend gemaakt te worden. Spelers wiens hoofdkring geen lid is van de Liga kunnen als gast speler deelnemen mits hun tweede aansluiting bij de Liga in orde is.

Wanneer?

De Zilveren Toren vindt plaats gedurende de maanden januari, februari en maart. Er wordt gespeeld op speeldag en in het lokaal van de thuisspelende kring. Het aanvangsuur is 20:00 uur op weekdagen en 14:00 uur op zaterdag. Op zondag wordt er niet gespeeld.

Hoe?

Uiterlijk 1 oktober nodigt de tornooileider de kringen aangesloten bij de schaakliga Antwerpen vzw uit om zich in te schrijven voor de komende competitie. Op 31/10 wordt deze inschrijvingsperiode afgesloten. De tornooileider maakt de kalender vervolgens uiterlijk 15 november bekend via de “Zilveren Toren” applicatie. Uiterlijk één week voor de openingsronde worden de spelerslijsten geafficheerd. Deze worden samengesteld door de verantwoordelijken van elke kring, waarna de tornooileider ze nakijkt en publiceert.

Verdere details zijn te vinden in de laatste versie van het Toernooireglement van de Liga.